Skype Lite en Skype for Windows Phone zijn niet langer te downloaden. Het gebrek aan partners onder telecomaanbieders en de grote verschillen tussen de diverse Windows-telefoons zorgen ervoor dat het bedrijf de ondersteuning van toestellen terugschroeft, schrijft Skype-medewerker Peter Parkes. Bestaande gebruikers kunnen de apps wel blijven gebruiken.

Google Android

Skype Lite werkt maar in een beperkt aantal landen, waarbij de belminuten via de mobiele Skype afgaan van het aantal in de bundel van de telecomaanbieder. Skype Lite werkt ook op Java-toestellen, waaronder telefoons met Google Android.

Wat betreft Windows Mobile stelt Skype dat het moeite had met het bijhouden van de werking van de app op verschillende toestellen. Het is nog niet bekend of Skype werkt aan een nieuwe versie van zijn mobiele app voor Windows Phone 7 Series, dat later dit jaar verschijnt.

Deals met telco's

Skype richt zich steeds meer op het sluiten van overeenkomsten met telecomaanbieders. Tijdens het Mobile World Congress vorige maand maakte Skype nog een deal bekend met Verizon. De telco zet een mobiele Skype-app standaard op diverse smartphones, waaronder Blackberry-toestellen van RIM.

Skype 3.0 voor Windows-telefoons is afgelopen juni uitgekomen. Skype werkt intussen wel verder aan zijn Nokia-toepassing, waarvan de b├Ętaversie in december verscheen. Ook voegt het bedrijf binnenkort 3G-ondersteuning toe aan zijn iPhone-app.