Dan Neary, vice-president Asia Pacific voor Skype, zegt dat het bedrijf geen software ontwikkelt voor het nieuwe smartphonebesturingssysteem van Microsoft. Die opvolger voor Windows Mobile verschijnt later dit jaar. De redenen voor het laten liggen van Windows Phone 7 wil Neary volgens de Australische site Smarthouse niet noemen. Skype focust zich voorlopig op andere mobiele besturingssystemen: iPhone OS, Android, Blackberry en Symbian.

Nieuwe versies van de Skype-client voor iPhone, iPad en Google Android verschijnen binnenkort, aldus Neary. Het ontbreken van Skype zou volgens tech-blog Engadget "een groot concurrentienadeel voor Microsofts hoop op mobiel gebied" zijn. Windows Phone 7 nadert intussen zijn debuut. Eerder deze week zijn tal van nieuwe screenshots van het systeem uitgelekt.

Te grote verschillen

Eind februari heeft Skype zijn applicatie voor Windows Mobile ofline gehaald. De ondersteuning is daarmee beëindigt voor telefoons met dat huidige mobiele besturingssysteem van Microsoft. Aanleiding is het gebrek aan partners onder telecomaanbieders en de grote verschillen tussen de diverse Windows-telefoons.

Update 10.45 Skype-manager Neary heeft gezegd dat het bedrijf ondersteuning voor Windows Phone 7 zal afwegen zodra het platform is gelanceerd en eerst zal volgen hoe de markt voor Windows Phone 7 zich ontwikkelt.