Waarschuwing: narcisme in combinatie met smartphones kan dodelijk zijn. Volgens de National Transportation Safety Board (NTSB) is de crash van 31 mei 2014 in Watkins, Colorado met een eenmotorige Cessna 150 deels te wijten is aan afleiding door het veelvuldig maken van selfies door de piloot en passagiers. Dat werd uiteindelijk twee mensen fataal.

De onderzoekers concluderen dat na het vinden van bewijsmateriaal op een GoPro-camera tussen de wrakstukken. Daarom stond veel materiaal van de voorgaande vluchten en was het nemen van de zelfportretten te zien. Omdat het een nachtvlucht betrof was ook de flitser van een smartphone-camera gebruikt tijdens de fatale vlucht. Met het vliegtuig zelf was niets mis.

Daarom concludeert de NTSB dat "het waarschijnlijk is dat het gebruik van de mobiele telefoon tijdens de ongevalsvlucht de piloot heeft afgeleid en heeft bijgedragen aan de ruimtelijke desoriëntatie en het daaropvolgende verlies van controle."

Niet voor het eerst...

Zo blijkt de selfie steeds dodelijker. Een 32-jarige vrouwelijke automobiliste liet vorig jaar het leven na het nemen van zelfportretten achter het stuur, terwijl in India drie studenten vorige maand een selfie wilden nemen met op de achtergrond een voorbijrijdende trein. Dat moesten ze alle drie met de dood bekopen.

Het vliegtuigje stortte neer in een veld: