Met onderstaande smartphones in je broekzak heb jij de beste camera gear altijd bij de hand! Ga jij voor de iPhone Xs of de nieuwe Samsung Galaxy S10 bij KPN?

Apple iPhone Xs en Xs Max: maximaliseer je fototechniek

Eind 2017 wist Apple de wereld te verrassen met de nieuwste generatie iPhones in de vorm van de iPhone X. In 2018 kwamen de eerste troonopvolgers al: de iPhone Xs en iPhone Xs Max. Deze twee smartphones kregen van Apple vele mooie extra's mee.

Beide iPhones hebben een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde en zijn uitgerust met indrukwekkende camerasoftware. Zowel de Xs als de Xs Max beschikken namelijk over Depth Control. Hiermee creëer je niet alleen met gemak de mooiste bokeh-effecten, nee, je hebt ook de volledige controle. Met Depth Control kun je namelijk achteraf het bokeh-effect versterken of juist wissen. Zo speel je pas echt met scherptediepte!

Het geheim van iPhone Xs is de Neural Engine die in de krachtige A12-Bionic chip zit verstopt. Deze Neural Engine stuurt Smart HDR aan en die zorgt ervoor dat de foto in lagen wordt opgebouwd. Elke laag wordt weer geoptimaliseerd voor het mooiste, scherpste resultaat.

Huawei Mate20 Pro: vergeet less is more, meer is meer!

Het geroemde less is more gaat niet meer op, more is more! Het laatste vlaggenschip van Huawei, de Huawei Mate20 Pro heeft maar liefst drie lenzen aan de achterzijde. Een 40-megapixel grote lens, een 8-megapixel telelens en een 20-megapixel ultragroothoeklens. Deze lenzen zijn afkomstig van gerenommeerde lenzen- en camerafabrikant Leica. Zij maken al sinds jaar en dag de beste cameralenzen voor professionele camera-apparatuur. Wauw!

Met dit trio tilt Huawei smartphonefotografie naar een heel nieuw niveau. Zo schiet je dankzij de ultragroothoeklens indrukwekkende landschapsfoto's waarin ieder detail zichtbaar is. Het samenspel van deze drie lenzen tovert elk minuscuul detail beeldvullend tevoorschijn. De camerasoftware van Huawei zorgt voor uitstekende beeldstabilisatie zodat jouw close-ups altijd haarscherp zijn.

Huawei pronkt niet alleen met een hele collectie camera's maar heeft de Mate20 Pro ook uitgerust met extra intelligentie. De camerasoftware van de Mate20 Pro heeft namelijk Artificial Intelligence. Deze kunstmatige intelligentie herkent maar liefst 500 scenario's en kan deze in 19 categorieën plaatsen. Dat betekent dat de smartphone het beeld herkent, bijvoorbeeld een kleurrijke bloem, en het shot optimaliseert. Kleuren, licht, details en scherptediepte stelt de slimme Huawei Mate20 Pro automatisch in. Zelfs als je dan in alle haast een foto schiet, ziet deze er top uit!

Samsung Galaxy S10: episch goede foto's

Eind februari was het dan zover: de lancering van de langverwachte Samsung Galaxy S10! Wat zou er nieuw en verbeterd zijn? Nou, de camera's zijn van ongekende kwaliteit en daar maak je de meest epische foto's mee. Of zoals Samsung het noemt: Epic Shot camera. De Samsung galaxy S10 is uitgerust met een 4-camerasysteem. Aan de voorkant: een super selfie camera van 10 megapixel en aan de achterkant: een triple camera van 12+12+16 megapixels.

Epic shot camera

We noemden hem al even: de epic shot camera van de S10. De S10 is voorzien van Ultra wide en Dual Pixel technologie. Hierdoor lijken jouw foto's alsof ze gemaakt zijn met een professionele groothoeklens! Je legt alles precies zo vast zoals je ook in het echt ziet, zonder iets te vervormen. Ultra wide panorama verbreedt jouw perspectief. Ook maak je de meest scherpe selfies en actiefoto's dankzij de Dual Pixel sensor, zelfs bij weinig licht. Over weinig licht gesproken: met Dual Aperture zorgt de Samsung Galaxy S10 ervoor dat jij dag en nacht klaar bent om foto's te maken. Deze optimaliseert namelijk het licht en brengt licht naar voren in het donker.

Een primeur: 4K UHD-video

Voor het eerst op een Samsung-telefoon: 4K UHD-video's maken met een camera aan de voorkant! Dankzij de Ultra Wide camera maak je met de Samsung Galaxy S10 niet alleen professionele foto's, ook de video's zijn van de beste kwaliteit. Super steady geeft je vloeiende video's: zo zie je de actie echt goed. En heel gaaf: met de Super Slow-mo strek je jouw actieshots uit tot adembenemend momenten.

Een budget smartphone met topcamera? Kies de Xiaomi Mi A2 lite!

Het rijtje hierboven vraagt nogal wat van je portemonnee. Gelukkig bewijst nieuwkomer Xiaomi dat kwaliteit niet altijd de hoofdprijs hoeft te kosten. Zo weet Xiaomi met de Xiaomi Mi A2 Lite voor een heel vriendelijke prijs een echte cameratopper af te leveren. Voor minder dan 250 euro ben je in het bezit van een smartphone met een hele goede dubbele camera!

Op de achterzijde vinden we de dubbele camera met 12-megapixel lenzen. Zo'n dubbele lenzenset zie je eigenlijk nooit bij een budgettelefoon. Slimme zet van Xiaomi om die toe te voegen. Dankzij de dubbele camera weet je met de Xiaomi Mi A2 lite mooie foto's te schieten met duidelijk verschil in diepte. Het subtiele bokeh-effect laat jouw foto's er echt uitspringen. Met behulp van de prima camerasensor weet de Mi A2 lite ook bij weinig licht scherpe foto's te maken.

Hoewel de Xiaomi Mi A2 lite geen bijzondere extra's heeft zoals super-slow-motion video of Artificial Intelligence, is deze budgetsmartphone een echte topper. Met Android One heeft de Mi A2 lite een fijne, rechttoe-rechtaan Androidversie waardoor de camera-app soepel en makkelijk werkt. Dubbele lens, prima sensor en soepel werkende apps voor een mooie prijs. Een telefoon zonder te veel poespas dus, meer heb je ook niet nodig!

Dit lijstje bewijst dat er in smartphoneland heel veel keuze is op het gebied van smartphonecamera's. Wat de beste smartphonecamera voor jou is, dat ligt aan je persoonlijke voorkeuren en stijl. Speel je graag met het bekende bokeh-effect, ga dan voor de Note9. Dit beest kan het allemaal aan! Kies je voor de iPhone Xs? Dan heb je gegarandeerd indrukwekkende cameratechnologie in handen waarmee je elk detail vastlegt. De Huawei Mate20 Pro is een ware fotografie-assistent die jou helpt elk shot te optimaliseren. Is je budget wat kleiner? Dan is de Xiaomi Mi A2 lite jouw perfecte match.