Volgens cijfers van Onswipe, data informatie vergaart van zo'n 13 miljoen actieve iOS-gebruikers, neemt de installatie van iOS6 rap toe. Binnen 24 uur had zo'n 11 procent van de bezitters van een iPhone, iPod of iPad de nieuwe versie van Apples besturingssysteem al op het toestel en in 36 uur was dat aantal al gestegen naar bijna 22 procent. De omarming van iOS 6 duurde wat langer. Toen was binnen een week bijna 45 procent van de gebruikers bereikt, schrijft Techcrunch.

Gewend geraakt aan OTA

Volgens het bedrijf, dat producten maakt voor Apples toestellen met aanraakschermen, komt de verhoogde snelheid doordat mensen gewend zijn geraakt aan de over-the-air updateproces. Dat zit sinds iOS 5, dus vanaf oktober 2011, in het besturingssysteem ingebouwd. Inmiddels zijn gebruikers ermee vertrouwd geraakt en weten ze hoe het proces werkt.

De snelheid waarmee Apple zijn gebruikers op het nieuwe platform krijgt staat in schril contrast met de Android-omgeving. Slechts 10 procent van de gebruikers van Android-apparaten heeft de nieuwste versie van Jelly Bean, dat uitkwam in juli 2012. Voor ontwikkelaars van apps betekent dat zij bij het uitbrengen van hun producten rekening moeten houden met de fragmentatie van het besturingsysteem.