Analist Scott Craig van Bank of America deed de voorspelling in een onderzoeksrapport naar de iPhone: "Volgens onze laatste gegevens zal er in juni van dit jaar een grote productieronde plaatsvinden, volgend op een wat kleinere productieronde in mei, meldt Reuters.

3G

AT&T, dat de iPhone in Amerika aanbiedt, liet vorig jaar al weten dat het verwachtte in 2008 een 3G-versie van de iPhone leveren, maar wist daarbij geen specifieke datum te noemen. Zowel als AT&T als Apple hadden geen commentaar op de uitlatingen van Craig.

Hardnekkige geruchten wijzen erop in Nederland T-Mobile het contract voor de iPhone al heeft binnengesleept.

Meer dan verwacht

Volgens Craig zullen er veel meer exemplaren worden geproduceerd van de nieuwe telefoon dan voorheen werd gedacht. Volgens zijn informatie heeft Apple meer dan drie miljoen exemplaren in de planning voor mei, gevolgd door 8 miljoen exemplaren in het derde kwartaal van dit jaar. Apple zelf heeft voorspeld dat het voor het einde van dit jaar meer dan 10 miljoen telefoons zal verkopen. In de eerste zes maanden dat de iPhone beschikbaar was, zijn er 4 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

Betrouwbare bron

Eerder deze week stak het gerucht de kop op dat Apple het Taiwanese Hon Hai had gecontracteerd om de nieuwe iPhone te produceren. Omdat de nieuwe iPhone Edge vervangt door het snellere 3G-protocol, zou Apple op zoek moeten naar een nieuwe fabrikant. Het bericht over de productieovereenkomst komt van dezelfde bron die in 2006 wist te melden dat Hon Hai de opdracht had gekregen om 12 miljoen eenheden te produceren van 'een mobiele telefoon die ook dienst doet als muziekspeler'.