Totnogtoe heeft Apple niet heel veel prijsgegeven over versie 10.6, de opvolger van Mac OS X 10.5 Leopard. Het bedrijf had 'Remote Access' al toegevoegd aan het lijstje van aandachtspunten, zonder in te gaan op heel veel details.

Met de Worldwide Developers Conference in juni in het verschiet heeft Apple afgelopen week iets meer naar buiten gebracht over Snow Leopard Server, in het bijzonder over de manier waarop toegang van buiten wordt geregeld, zo meldt AppleInsider.

Opvallend is daarbij dat gebruikers verbinding kunnen leggen met de server, zonder dat daar een VPN-tunnel voor nodig. Nu moet eerst een veilige VPN-verbinding worden opgezet zodat medewerkers met hun iPhone of iPod Touch bij de bedrijfsserver kunnen.

Dat wordt met Snow Leopard vervangen door een reverse proxy, in de vorm van Mobile Access Server. Daarmee wordt het verkeer met SSL versleuteld en doorgegeven aan de centrale server.

Andere eerder genoemde hoogtepunten van Snow Leopard zijn het bestandssysteem (ZFS, bekend van Solaris), iCal Server 2 en Push Notification Server. Van het 64-bits OS is vorige week een testbuild verschenen, terwijl de tweede bèta nog deze maand op de planning staat. Komende zomer moet het OS daadwerkelijk verschijnen. De eerste, gesloten, bèta stamt van afgelopen zomer. Bron: Techworld