Een woordvoerder van Sony Ericsson zegt tegen persbureau Bloomberg dat het bedrijf zich voorlopig met name richt op Google Android. De fabrikant kan nog altijd beslissen om smartphones met andere besturingssystemen uit te brengen, maar modellen met Symbian staan vooralsnog niet in de planning. Sony Ericsson blijft overigens wel lid van de Symbian-foundation. Tegen een Zweedse krant heeft Sony Ericssons CTO Jan Uddenfeldt vorige week hetzelfde signaal over Symbian afgegeven.

In juli zei Sony Ericsson-topman Bert Nordberg nog dat door de populariteit van Android-toestellen óf Symbian óf Windows Mobile eruit zou gaan. De keuze lijkt gevallen op Symbian. Tegelijkertijd is het nog onduidelijk of Sony Ericsson op korte termijn zal komen met een telefoon met het nieuwe Windows Phone 7, dat volgende maand wordt gelanceerd.

Opmars Android

Steeds meer smartphonemakers geven momenteel de voorkeur aan Android. Sony Ericsson bracht zijn Xperia X10-serie uit met Google's mobiele OS. Van Symbian verscheen onlangs de nieuwe derde versie. Nokia kondigde onlangs de eerste nieuwe smartphones met Symbian 3 aan, waaronder zijn vlaggenschip voor de komende maanden, de N8.