De afbouw van de voorraden in het retailkanaal stelt Sony Ericsson voor problemen. Dat zegt het bedrijf vandaag in een winst- en omzetwaarschuwing. Sony Ericsson denkt over het eerste kwartaal van dit jaar een netto verlies te lijden van 340 tot 390 miljoen euro.

Sony Ericsson zegt dat de omzet en de winst voor belasting in het eerste kwartaal van 2009 aanhoudend onder druk staan door de teruglopende consumentenvraag en voorraadafbouw in het retailkanaal. De verschepingen van mobiele telefoons in dit kwartaal zullen teruglopen naar zo'n veertien miljoen stuks.

Ericsson wil weg

Volgens de joint venture van Sony en Ericsson is de gemiddelde verkoopprijs van de telefoons op dit moment 120 euro. Ook de brutomarges lopen terug. Sony Ericsson heeft 17 april op de agenda staan als officiële publicatiedatum van de kwartaalcijfers.

Eerder deze week wist het Duitse blad Manager Magazin te melden dat Ericsson de stekker uit de joint venture wil trekken en alle aandelen aan Sony kwijt wil. Sony zou hier wel oren naar hebben. Beide concerns zitten voor 50 procent in Sony Ericsson.

Bron: Channelworld.nl