De Wena Wrist is in meerdere opzichten een bijzondere smartwatch, want het kleinood heeft een analoge wijzerplaat en werkt met elektronica die in het bandje verwerkt zit. Denk hierbij aan een NFC-chip en sensoren die bewegingen van de gebruiker registreren.

De ontwikkeling van het apparaat heeft plaatsgevonden binnen een door de CEO Kazuo Hirai gestarte vrije ondernemerstak van het bedrijf. Binnen deze tak wil het productontwikkelingteam 74.000 euro ophalen via een Sony crowdfunding-platform om van een idee tot een werkend model te komen. Momenteel is de helft van het bedrag binnengeharkt.

Gelooft Sony niet meer in eigen smartphones?

Opvallend is dat het team heeft gekozen exclusief voor de iPhone van Apple te ontwikkelen. Het apparaat werkt alleen samen met iOS en laat hiermee bezitters van een Sony Xperia-smartphone met Android in de kou staan.

Eerdere smartwatches van het bedrijf werkten wel met Android. Het wordt spannend om te zien of Sony ook voor andere smartwatches iOS-exclusiviteit gaat bieden. Voorlopig lijkt de Wena Wrist alleen in Japan te gaan verschijnen. Prijzen zullen beginnen bij 255 euro.