Dan blijk je op een dag virtueel assistent van Apple te zijn geworden. Het overkwam Susan Bennett, een in Amerika populair stemactrice, wiens stem ook via Delta Airlines op vele vliegvelden is te horen. Uiteindelijk ontdekte CNN met behulp van een forensisch expert dat Siri's stemgeluid van Bennett afkomstig was.

Ben jij dat niet?

Opvallend genoeg moest zij daar zelf via vrienden achter komen. Een vriend die destijds wel de nieuwste iPhone (4S) had, herkende haar stem en bracht haar op de hoogte. Tijdens de opnames in juli 2005 had Bennett nog geen weet waarvoor haar stem zou worden gebruikt.

Een maand lang sprak ze elke dag 4 uur lang de antwoorden in bij haar opnamestudio thuis. De opties die Apple communiceerde waren een eventueel GPS-systeem en diverse telefoonfuncties. Bennett: "Toen ik voor het eerst hoorde dat het Siri was geworden, was dat eerlijk gezegd een beetje griezelig."

Toch vrienden

Want hoewel Bennett gewend is haar eigen stem terug te horen op radio en televisie, was Siri toch behoorlijk confronterend. "Een mobiel apparaat waarmee je interactie hebt: het duurde wel even voordat ik daar gewend aan was. Maar we zijn vrienden nu."

TIME Magazine sleept 'Siri' nog eens voor de camera: