De diensten MijnING, iDEAL en de mobiele applicatie van ING hebben momenteel last van een storing. Gebruikers krijgen bij het inloggen de melding dat er tijdelijk geen gebruik kan worden gemaakt van Mobiel Bankieren. Zij krijgen het advies om het later opnieuw te proberen.

Volgens de website allestoringen.nl zijn de problemen maandagochtend rond 11.45 uur begonnen. De ING zelf heeft zelf via Twittter inmiddels de storing bevestigd. “Aan een oplossing wordt gewerk. Excuses voor het ongemak." ING kon verder nog niet reageren op vragen van Webwereld.

Update 13.20 uur: Woordvoerster Karin van der Pol van ING laat in een reactie weten dat de problemen om 12.45 uur helemaal zijn opgelost: “Er is om 11.30 uur een netwerkstoring opgetreden in het systeem van het internetbankieren. Twee netwerkonderdelen van het systeem waarmee de diensten werken, communiceerden tijdelijk niet met elkaar. Dit is wel vaker gebeurd. Maar we zijn heel blij voor de klanten dat we het dit keer snel hebben kunnen oplossen."

Gebruikers van de mobiele app krijgen de volgende melding: