Dankzij de Mobile Gateway 3.0-software van Synchronica is het mogelijk om zakelijke mail af te leveren op de Iphone, zonder dat bedrijven hun firewall open hoeven te zetten. Ook andere aanpassingen van de beveiligingsinstellingen zijn volgens Synchronica niet nodig.

De software stelt de e-mailclient van de Iphone in staat om direct te communiceren met de Exchange-server via Outlook Web Access. Bedrijven hoeven hiervoor geen extra software te installeren. Dat klinkt mooi, maar er zit een addertje onder het gras. De software moet namelijk wel worden geïnstalleerd door de mobiele-telecomaanbieder, zo meldt Cnet.

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat AT&T, die de Iphone in de VS exclusief aanbiedt, de software van Synchronica zal gaan ondersteunen. Wel maakt Synchronica misschien een kans op de Europese markt.

Kort voor de lancering van de Iphone kondigde Steve Jobs in een interview in USA Today reeds aan dat Apple werkt aan ondersteuning voor zakelijke e-mail. "Hier ga je in de komende weken meer van horen", aldus Jobs. "We hebben pilots met bedrijven waarvan je de namen wel zult kennen. Dit zal geen groot probleem worden." Bron: Techworld