Dat meldt der Spiegel.

T-mobile liet tijdens een persconferentie doorschemeren dat het in Oostenrijk in zee gaat met Apple om de 3G-telefoon in de markt te zetten. Dat zou bovendien de officiële introductie van de iPhone in Oostenrijk betekenen. Ondanks de bevestiging van T-Mobile volgens Der Spiegel, onthoudt Apple zich nog van inhoudelijk commentaar. "Wij geven geen commentaar op geruchten en speculaties," liet zegsvrouw Jennifer Bowcock aan Computerworld weten.

Introductie

Marketingchef Hendrik Kasteel van T-Mobile zou bovendien hebben gezegd dat de abonnementen 'flexibeler' gaan worden dan hun huidige iPhone-aanbod. De telefoon wordt in Oostenrijk sinds maart met een T-Mobileabonnement verkocht.

De nieuwe iPhone zal naar verwachting in juni worden onthuld. Dit zou kunnen gaan gebeuren op de Apple Worldwide Developers Conference, die van 9 tot 13 juni plaatsvindt in San Francisco.

Nieuwe landen

Apple sluit per land exclusieve contracten voor de iPhone af. Zo werd dinsdag bekend dat de iPhone in tien andere landen beschikbaar zal zijn via Vodafone. Ergens in dit jaar zullen bellers in Australië, Egypte, Griekenland, Italië, India, Nieuw Zeeland, Portugal, Tsjechië, Turkije en Zuid Afrika legaal gebruik kunnen maken van de iPhone via het Vodafonenetwerk.

Over de Nederlandse plannen voor de iPhone is nog altijd niets bekend.