Op verschillende websites duiken details op van de aankondiging, waarbij de uitnodiging van de persconferentie kan worden gezien als officiële bevestiging dat T-Mobile de Android-telefoon op 23 september gaat onthullen.

Nog geen details voor Nederland

De Nederlandse woordvoerders van zowel T-Mobile als Google hebben geen aanvulling op de aankondiging van het evenement. Alistair Verney, woordvoerder voor Google: "Vorig jaar november hebben we aangekondigd dat de eerste telefoons die gebruik maken van het Android-platform nog voor eind 2008 gelanceerd zullen worden, en dit is nog steeds de bedoeling."

T-Mobile woordvoerder Henny van der Heiden laat weten net pas op de hoogte te zijn van de uitnodiging, maar dat hij verder geen nieuwe details heeft voor de Nederlandse consument met betrekking tot de Android-toestellen.

G1=Dream

T-Mobile noemt de telefoon de G1, maar het draait bij de eerste Android-telefoon om de 'Dream' van fabrikant High Tech Computers (HTC). Woordvoerders van HTC hadden geen commentaar op de aankondiging, maar HTC heeft eerder al laten weten dat het bedrijf aan een mobiele telefoon werkt die gebaseerd is op Android. HTC is de eerste fabrikant die een Android-telefoon gaat maken, maar ook andere partijen zoals Samsung zijn bezig met het ontwikkelen van een Android-gsm.

Half oktober in de winkel

Op Venturebeat wordt naast de introductiedatum van 23 september ook een datum gegeven waarop de G1/Dream in de winkels ligt: volgens 'bronnen uit de industrie' zullen consumenten in de VS op 17 oktober van dit jaar het toestel aan kunnen schaffen.

Demonstratie van applicaties

Techradar maakt bovendien melding van een demonstratiesessie die gisteren door Google in Londen is gegeven, waarbij een Android-telefoon werd gedemonstreerd. Ook al was het merkje van het apparaat afgeplakt, het toestel leek verdacht veel op de Dream van HTC. Verschillende applicaties werden vertoond, maar de medewerker van Google kon geen demonstratie geven van het plegen van een telefoontje: "Als ik nog meer laat zien dan raak ik mijn baan kwijt".