T-Mobile Nederland heeft alle reden zich nog even achter de oren te krabben. Op de site van het telecombedrijf verscheen gisteren namelijk abusievelijk de specificaties van de nieuwe Apple iPhone 3G S.

Wat nog niet bekend was, is dat de opvolger van de vorig jaar verschenen 3G een 600 Mhz processor herbergt en een intern geheugen van 256 MB. Die gegevens, die Apple liever geheim had willen houden, stonden gisteren de hele dag op de site van T-Mobile lezen.Inmiddels zijn de details weer verwijderd.

Flater

Volgens een woordvoerster van T-Mobile erkent het bedrijf dat de specificaties niet getoond hadden mogen worden, maar kan het concern nog niet zeggen hoe de gegevens op het net verschenen zijn. ‘Ik begrijp dat over de plaatsing ophef is ontstaan, maar verder kan ik nog geen reactie geven’, luidt het commentaar.

Toch moet het een enorme flater voor het bedrijf zijn, gezien ook wereldwijd bekende sites als Wired over het nieuws berichten.

Gelijk op met de Palm Pre

Nu duidelijk is geworden over welke specificaties de iPhone 3G S beschikt, kan het vergelijken beginnen. Vergeleken met de eerste iPhone en de 3G is de processor een stuk sneller geworden: 600 tegenover 412 Mhz.

Daarmee loopt de nieuwe smartphone van Apple gelijk met de Palm Pre, die op een gelijke snelheid draait. De hoeveelheid RAM-geheugen is bij de 3G S verdubbeld, van 128 naar 256 MB. Welke snelheidswinst deze getallen concreet opleveren, moet nog duidelijk worden in te verschijnen testresultaten.