De HTC Touch, die bij T-Mobile als MDA Touch bekend staat, zou vanaf deze week via T-Mobile te bestellen zijn. De telecomoperator heeft maandag echter laten weten dat de introductiedatum met ongeveer een week is verschoven.

Volgens een woordvoerster van T-Mobile gaat het niet om echte leveringsproblemen. "Het is gewoon niet gelukt om de toestellen deze week al in de winkels te hebben", aldus T-Mobile. Wanneer het toestel precies via T-Mobile verkrijgbaar is, is nog niet bekend. Hoeveel toestellen de telecomprovider volgende week in voorraad heeft, is evenmin duidelijk.

De nieuw smartphone werd half juni in Nederland door HTC op de markt gebracht als een telefoon, die 'toevallig' ook kan mailen en internetten. Vooral de bediening met de duim is opvallend aan het toestel. Mede daarom wordt het toestel ook al de 'Iphone-killer' genoemd.

De nieuwe smartphone is verkrijgbaar bij diverse (web)winkels, KPN, T-Mobile en Orange voor een adviesprijs van 459 euro.

Bij KPN is geen sprake van vertraging. KPN verwacht het toestel over twee weken te leveren. "We hebben geen leveringsproblemen en bereiden nu de distributie voor", aldus een KPN-zegsman.

Bij Orange Nederland wordt het toestel ook nog niet geleverd. "De HTC Touch wordt op dit moment aangepast aan de maatstaven van Orange. Het is niet bekend wanneer we het toestel kunnen aanbieden", laat een woordvoerster desgevraagd weten.