Dat meldt de operator op zijn website. Het betreft het 8 GB model. T-Mobile hanteert dezelfde tarieven als voor zijn andere prepaidmodellen. Voor die 100 euro beltegoed kan dus circa 300 minuten gebeld worden, want het beltarief naar vast en mobiel voor de prepaid iPhone is 35 cent per minuut.

Een sms'je kost 23 cent, een mms 50 cent. Mobiel internetten kost 1 euro per MB, met een maximum van 7 euro per dag. Visual Voicemail is niet mogelijk met iPhone PrePaid.

Alternatieve prijsplannen

Naast deze Prepaid Standaard biedt T-Mobile nog drie smaken prepaid aan voor de iPhone, met onder andere goedkoper bellen en sms'en naar favoriete contactpersonen, of een splitsing in dal- en piekuren.

Het derde alternatieve tariefplan, '24/7' is een stuk goedkoper dan het standaardplan: bellen kost 24 cent per minuut, een sms 7 cent. Daar staat tegenover dat internetten traag gaat: 384/64 Kbps in plaats van de normale snelheid 2084/384 Kbps, zo bevestigt de woordvoerder van T-Mobile desgevraagd.

Rond de 1000 stuks

Volgens T-Mobile is de prepaid iPhone 'een probeersel', onder meer na herhaaldijke verzoeken van potentiële klanten. Er is maar een beperkt aantal iPhone 3G-toestellen met PrePaid beschikbaar. 'Eerder rond de 1000 dan rond de 10.000', antwoordt de zegsman na enig aandringen.