Dat bevestigt een woordvoerder van T-Mobile Nederland tegenover Webwereld. "De overeenkomst voor de nieuwe iPhone tussen Apple en T-Mobile is exclusief en voor verschillende landen, waaronder Nederland", aldus de zegsman. Morgenochtend zal T-Mobile International de deal officieel bekendmaken.

Op de website geeft de operator inmiddels al een voorproefje, en ook Apple Nederland verwijst nu naar de T-Mobile shops voor verkrijgbaarheid.

Eerder vanavond wist Reuters al nieuws van deze strekking te melden op basis van welingelichte bronnen. Maar nu Apple-baas Steve Jobs de iPhone 3G heeft gepresenteerd (lees uitgebreide berichtgeving over de keynote van Jobs), kan T-Mobile het nieuws bevestigen.

Toch alleen T-Mobile

Apple's smartphone is vanaf 11 juli verkrijgbaar in Nederland, bevestigt de woordvoerder. Over prijs en abonnement kan hij nog niets zeggen.

In september bracht Webwereld al het nieuws dat T-Mobile de iPhone zou gaan voeren, maar dit bericht werd later door het concern afgezwakt. Apple hield daarnaast gesprekken met Vodafone en KPN.

Een video verslag van de introductie van de iPhone 3G in San Francisco is beschikbaar op Webwereld Video.