Het bedrijf gaat namelijk biometrische tatoeages vervaardigen. Maar die zijn niet alleen decoratief. Het idee is dat mensen met behulp van deze tatoeages inzicht kunnen krijgen in biometrische data die van hun eigen lichaam afkomstig is. Via bluetooth kunnen de verzamelde gegevens zoals stress-niveau, hartslag en mate van uitdroging vervolgens verstuurd worden.

Voor de veiligheid, echt

De toepassingen zijn legio: zo zouden ze bijvoorbeeld in het leger ingezet kunnen worden om te detecteren of een soldaat geïnfecteerd is met een bepaald gas of andersoortig gif. De tatoeages zouden volgens de makers ook ingezet kunnen worden bij het terugvinden van kinderen in een pretpark.

Dit laatste klinkt meer als een slim geplaatste marketingleus in tijden waarin "veiligheid" een hoofdrol speelt. Bluetooth is tenslotte niet iets dat een enorm bereik heeft en aangezien Chaotic Moon sowieso geen uitspraken doet over dingetjes als privacybescherming, is enige oplettendheid zeker geen overbodige luxe.

Biometrische versieringen zijn bepaald niet nieuw maar ze worden wel steeds compacter. En waar voorheen hele apparaten onderhuids werden gepropt, zal het in de toekomst dus mogelijk worden om slechts met inkt elektronische circuits te vervaardigen.

De vraag is nu natuurlijk: hoe sta jij tegenover deze ontwikkeling? Fantastisch of doodeng?