Na het avontuur met Telfort zet Tele2 nu ook KPN aan de kant. De virtuele telefonieprovider stapt dit jaar voor het leveren van netwerkcapaciteit over naar T-Mobile. Door deze samenwerking kunnen Tele2-abonnees gebruik gaan maken ‘innovatieve’ diensten over het 3G-netwerk. In de tweede helft van dit jaar schakelen alle telefoons automatisch over naar het T-Mobil-netwerk, melden de twee concerns.

Beste prijs-kwaliteit

Voor het nieuwe contract heeft Tele2 de aanbiedingen van de drie Nederlandse netwerken KPN, Vodafone en T-Mobile met elkaar vergeleken. De verhouding tussen de kwaliteit van het netwerk en de prijs was volgens de virtuele operator (MVNO) bij T-Mobile het beste. “We hebben gekozen voor de beste offerte”, laat een woordvoerder van Tele2 weten. Over de nieuwe tarieven zei hij alleen dat Tele2 ‘de beste prijs’ wil blijven bieden.

Geen dekkingsproblemen

Uit verschillende onafhankelijke onderzoeken blijkt dat de dekking van het T-Mobile netwerken hetzelfde is als de overige providers, stelt Tele2. Mochten abonnees problemen ondervinden en het contract op willen zeggen, dan gaat de virtuele provider dit per geval bekijken. In het contract staat namelijk niks vermeld over netwerken, en dus is de netwerkwisseling geen reden om zomaar tussentijds op te zeggen.

T-Mobile noemt de samenwerking het ‘bewijs van de kwaliteit van ons netwerk’. “In de komende periode gaan we met Tele2 kijken naar mogelijkheden voor verdere samenwerking of gezamenlijke dienstverlening”, zegt algemeen directeur Niek Jan van Damme.

Tele2 wil uit concurrentieoverwegingen alleen bekend maken dat het om een ‘langdurige samenwerking’ met de ‘optie tot verlenging’ gaat.