UPC en Ziggo hoeven hun kabel niet voor concurrenten open te stellen. De OPTA had dat wel geëist en Tele2 heeft inmiddels al klanten gescoord, die waarschijnlijk per september niet kunnen overstappen. Terecht of niet, maar de gedwongen openstelling van de kabel is niet meer. De Tweede Kamer wil de markt open gooien, maar daar heeft de rechter dus een stokje voor gestoken.

Een andere gesloten markt is de mobiele telefonie waar KPN en Vodafone opeens geen kans meer zien om onbeperkt internet aan te bieden en dus worden er kosten gerekend. Maar juist het bedrijf dat de laatste maanden zoveel problemen had, T-Mobile, opent geen aanval op de klanten. Intel heeft ondertussen anti-virusbedrijf McAfee om daarmee hun portfolio completer te maken.

De bewaarplicht verkeersgegevens loopt tegen allerhande praktische problemen aan. Zo moet de informatie na een jaar worden weggegooid, maar hoe het verwijderen werkt is nog niet bedacht. Een rapport is vernietigend.

ICT Roddels is een wekelijkse podcast van Brenno de Winter in samenwerking met Webwereld. Daarbij bespreken we het nieuws uit de ict-industrie, brengen we leuke wetenswaardigheden en hebben we met regelmaat ook interviews.