Tele2 gaat klanten via een een usb-modem toegang bieden tot het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile. Vanaf november krijgen abonnees van het Mobiel Internet-pakket toegang tot internet op snelheden van 1 Mb/s (megabit per seconde), 3,6 Mb/s of maximaal 7,2 Mb/s.

Na Telfort en KPN

Na een eerder avontuur met Telfort heeft Tele2 ook KPN aan de kant gezet. De virtuele telefonieprovider stapt voor het leveren van netwerkcapaciteit over naar T-Mobile. Dit maakte het begin dit jaar bekend.

Naast internet biedt Tele2 ook spraak- en sms-diensten via het netwerk van T-Mobile. Voor 1 oktober worden alle klanten van Tele2 overgezet naar het nieuwe netwerk. De huidige simkaart blijft gewoon actief.

Databundels

Voor de overstap naar T-Mobile vergeleek Tele2 de prijs-kwaliteit van aanbiedingen van de drie Nederlandse netwerkaanbieders KPN, Vodafone en T-Mobile. De verhouding tussen de kwaliteit van het netwerk en de prijs was volgens de virtuele operator (MVNO) bij T-Mobile het beste. “We hebben gekozen voor de beste offerte”, liet een woordvoerder van Tele2 weten eerder dit jaar weten.

Mobiel internet via een usb-modem wordt op dit moment aangeboden voor 18 euro per maand voor een databundel van 250 megabyte met een downloadsnelheid van 768 kb/s. Het duurste abonement kost 50 euro per maand. De gebruiker krijgt daarvoor een databundel van 2,5 gigabyte en een downloadsnelheid van 2 Mb/s. Bij de overstap worden huidige gebruikers automatisch geüpgrade.