Daarvoor moet 5 euro per maand extra betaald worden. Telfort-klanten kunnen voor dat bedrag de zogenoemde 'InternetVersneller 4G' elke maand naar wens in- en uitschakelen. Handig voor gebruikers die de dienst een keer willen uitproberen. Wel zijn er aanvullende voorwaarden voor simkaart, abonnement en toestel.

Zo moeten klanten eerst een speciale u-simkaart activeren voordat zij 4G überhaupt kunnen bestellen en is bijvoorbeeld de iPhone 5 niet geschikt voor 4G van Telfort en de iPhone 5S en iPhone 5C juist wel. Vanaf 31 maart toont Telfort op zijn website welk toestel geschikt is.

Landelijk beschikbaar

De provider maakt uiteraard gebruik van het netwerk van moederbedrijf KPN. Op het moment dat Telfort 4G aanbiedt - vanaf 31 maart - heeft KPN volgens het bedrijf een landelijke 4G-dekking. Alle Telfort-klanten kunnen dan ook ongeacht hun woonplaats een 4G-bundel bestellen.

De maximale downloadsnelheid waarmee zij te maken krijgen is 25 Mbps. Dat is ruim driemaal zo snel als de huidige standaardsnelheid van Telforts internetbundels. Voor uploaden ligt de limiet op 10 Mbps.