Het 'probleem' is ontdekt door een Reddit-gebruiker. Die heeft in z'n post aangegeven dat meerdere mensen het hebben uitgeprobeerd met alle gevolgen van dien.

Het uitzetten van de automatische datum-instelling en het handmatig wijzigen van de datum naar 1 januari 1970 zorgt ervoor dat je iOS-apparaat blijft hangen en na een herstart niet verder komt dan het Apple-logo of een zwart scherm.

Het restoren van de iOS-apparaten heeft geen zin. Zowel de DFU-herstelmodus als het terugzetten van een backup via iTunes zal niks uithalen. Er is op dit moment nog geen officiële patch van Apple beschikbaar. Daarom drukken we je nogmaals op het hart dit vooral NIET uit te proberen. De bug is van toepassing op alle iOS-apparaten met een A7, A8, A8X, A9 en A9X processor aan boord in combinatie met iOS 8 of hoger.

Gebruiker laat zien hoe de bug werkt

Workaround

Het enige dat op dit moment schijnt te werken is het openen van je iOS-apparaat en de accu handmatig loskoppelen. Mocht je nog garantie hebben kan je dat het beste laten doen in een Apple-store. Na enige tijd zou het apparaat weer moeten starten. Ook melden enkele gebruikers dat het volledig leeg laten lopen van de accu er voor zorgt dat het apparaat uiteindelijk ook weer tot leven gewekt kan worden.