De Amerikaanse gadgetsite Gizmodo publiceerde woensdag foto's van de nieuwe telefoon. Volgens de site gaat het om foto's van een tweede generatie Android-toestel van de Taiwanese fabrikant HTC, die ook verantwoordelijk is voor de T-Mobile G1, de eerste mobiel met Google's Android als besturingssysteem.

Dunner

De nieuwe telefoon heeft een dunner en gelikter design dan de vrij grote T-Mobile G1. Dit model zou niet over een qwerty-toetsenbord beschikken, die in de G1 wel prominent aanwezig is. De interface lijkt sterk op die van de G1. Gizmodo noemt de foto's zelf 'zeer aannemelijk'.

Nederlandse pr-medewerkers van HTC konden woensdagmiddag nog geen commentaar geven op de uitgelekte foto's. Tijdens de lanceringsbijeenkomst van de G1 voor onder andere Nederland en Duitsland in Hamburg wilde HTC-directeur Peter Chou niks loslaten over vervolgmodellen.

Nog dit jaar

T-Mobile Nederland heeft rond de aankondiging van de G1 maandag wel gezegd dat het nog dit jaar 'meerdere Android-toestellen' gaat verkopen. De voorverkoop van de T-Mobile G1 is sinds maandag gestart. De eerste Android-telefoon ligt vanaf 30 januari in de winkels.

Verhalen over de komst van de G2-telefoon doen al langer de ronde. Vorige maand schreven twee sites dat de tweede Android-mobiel onder meer een 5 megapixel-camera zou krijgen. Op de nieuwe Gizmodo-foto's is echter een 3,2 mp camera te zien.