Het scannen van je Twitter-feed wordt voortaan onderbroken door foto’s en video’s. Twitter toont nu standaard previews op de desktop en na een update ook mobiel. Daarmee verandert het gebruik van microblog aanzienlijk, waar voorheen alleen maar tekst te zien was, springt het beeldmateriaal er inmiddels opvallend uit. Het gaat overigens alleen om foto’s die op Twitter zelf en Twitters Vine-videodienst zijn geplaatst.

Klachten over scannen

De laatste update die het microblog uitrolt is voor veel gebruikers dan ook even wennen. Een aantal van hen klagen op het ontwikkelaarsforum op de nadelen van de visuele verandering. Zo is het scannen van feeds volgens hen lastiger geworden en duikt er ook zo nu en dan discutabel beeldmateriaal op, wat zeker niet handig is tijdens werktijd.

Naast de visuele verandering komt Twitter ook weer met nieuwe functionaliteit. Binnen de tijdlijn wordt het direct mogelijk om een tweet te beantwoorden, retweeten en toe te voegen aan favoriete tweets. Dit was al mogelijk via Twitter-clients, die zich specialiseerden op mobiel gebruik. Eerder deze maand paste Twitter ook al zijn Direct Messages-beleid aan.