De International Trade Commission (ITC) van de Verenigde Staten heeft een patentaanklacht van Samsung tegen Apple in behandeling. Deze onafhankelijke overheidsinstantie zou eigenlijk deze week een uitspraak doen over Samsungs verzoek voor een importban voor Apple. iPhones en iPads zouden dan verboden zijn in de VS.

Schuldig?

Het oordeel is nu uitgesteld naar eind mei, meldt persbureau Bloomberg. De ITC overweegt eerst hoeveel schade een invoerverbod zou berokkenen aan Amerikaanse consumenten en aan de economie van het land. Daarvoor vraagt het nu ook om openlijke reacties op de vraag hoe een ban op Apple's mobiele producten de markt voor smartphones en tablets zou raken.

Het gaat hierbij om één van de vier Samsung-patenten die Apple volgens de Zuid-Koreaanse concurrent schendt. Het lijkt erop dat de ITC uitgaat van daadwerkelijk patentinbreuk door de Amerikaanse firma. De vraag zou dan nog zijn hoe dat bestraft moet worden, dus of een importban gepast of te zwaar is. Apple heeft begin dit jaar al geprotesteerd bij de ITC dat Samsung zijn verbodseis handhaaft in de VS, terwijl het dat in Europa heeft ingetrokken. In september vorig jaar heeft Samsung al een nederlaag geleden bij de ITC, die toen het geëiste verkoopverbod afwees.