De nieuwste Lumia's die deze week door Microsoft zijn gepresenteerd krijgen het populaire (nou ja, steeds minder) spelletje Candy Crush voorgeïnstalleerd mee. En dat is nog niet eens het ergste: je kan de app er dus niet vanaf halen. Wissen is niet mogelijk, zo meldt WMPowerUser.

Omdat we de telefoons zelf niet in handen hebben, kunnen we het verhaal niet eigenhandig checken, dus we hebben Microsoft gevraagd of het klopt. Het antwoord laat het nogal in het midden, zo blijkt: "Het is vooralsnog niet bekend welke apps er op de voor de Nederlandse markt bestemde toestellen pre-installed zullen zijn. Dichterbij de lokale lancering (datum nog onbekend) weten we daar meer over."

Waarschijnlijk is de onuitwisbare app onderdeel van een deal tussen Microsoft en King, de maker van het spelletje. Candy Crush is zoals bekend een verslavend spelletje dat vooral door je partner tijdens belangwekkende voetbalwedstrijden op tv wordt gespeeld. De hele avond door. En in de trein naar het werk. En tijdens de lunchpauze. Met natuurlijk allerlei opmerkelijke bereikte nieuwe levels en hoogste behaalde punten gepost op Facebook.

Fijn hoor.