De komende maanden gaan de studenten uitproberen hoe het netwerk nieuwe manieren van studeren mogelijk kan maken. UvA-docent Jaap van Ginkel laat aan universiteitsblad Folia weten dat het om een 'heel informele proef' gaat. "De studenten hoeven geen ingenieuze dingen te gaan doen. KPN wil gewoon kijken wat jonge mensen zoal met het 4G-internet kunnen en waarvoor ze het gaan gebruiken."

Videoconferentie

Een van de tests die met KPN afgesproken zijn, is het uitproberen van videoconferenties met de toestellen. Van Ginkel, ook in het bezit van een 4G-toestel, zal de studenten daarbij begeleiden. "Komende week werken ze bijvoorbeeld zelfstandig aan een opdracht, maar hebben we maandag wel een videoconferentie gepland", zegt hij tegen Folia.

KPN krijgt ook feedback over de hoeveelheid data die tijdens het studeren wordt verbruikt. De eerste resultaten zouden de verwachtingen al overtroffen hebben. Van Ginkel geeft aan dat de studenten tijdens de eerste dagen meteen het hoogste 3GB-abonnement helemaal verbruikt hebben.

Bereik

Volgens de docent zit het potentiële voordeel van 4G onder meer in het bereik. "Theoretisch gezien zou 4G binnen in gebouwen beter moeten werken. Op dit moment is het zo dat op het moment dat je een UvA-gebouw inloopt, je netwerk direct ontzettend achteruit gaat."