Nu steeds meer smartphones de mogelijkheid bieden om als desktop ingezet te worden, leek het bijna logisch om (opnieuw) met een laptop te komen die dat faciliteert. De organisatie achter de NexDock heeft drie jaar geleden al eens een laptop op de markt gebracht die dat mogelijk maakt en daarvoor waren het partijen als Asus (met de Padfone) en Pi-top (een laptop-omhulsel speciaal voor de Raspberry Pi).

Hoewel dat allemaal mooie oplossingen zijn/waren, zijn ze toch vrij specifiek. De organisatie achter de NexDock werkt nu aan de NexDock 2. Een laptop met een HDMI-ingang en USB-C-ingang waardoor het aansluiten van smartphones, computers en mediacenters een fluitje van een cent is. Hierdoor kan je je Raspberry Pi, spelcomputer, server, compute stick of ander apparaat aansluiten en direct gebruiken. De NexDock 2 is Samsung DeX-compatible en werkt ook op Huawei's EMUI Easy Projection, Honor's Magic Desktop en andere convergence-achtige oplossingen.

De aluminium laptop heeft een 13.3 inch IPS LCD full HD scherm, 38 WH accu, USB-C voor smartphones, HDMI inhang, USB-C poort voor het laden van externe apparatuur, USB-C 3.0-poort, USB-A 3.0-poort, koptelefoonaansluiting en Micro SD kaartlezer aan boord. Het apparaat heeft geen processor, geheugen of besturingssysteem omdat het daarvan dus afhankelijk is van het apparaat dat erop wat aangesloten.

Het project heeft z'n doel van 50.000 dollar ruimschoots gehaald en er staat nu al 366.187 dollar op de teller. De laptop gaat 279 dollar kosten, maar er zijn nog early bird-exemplaren beschikbaar voor 199 dollar. Het project kan hier worden gebacked.