De waarde van de aandelen van Vodafone hadden juist het hoogste punt bereikt op de beurs in Londen op het moment dat Verizon officieel ontkende een bod voor te bereiden op zijn Britse rivaal. Verizon zegt geen voornemen te hebben “om te fuseren of een bod te overwegen op Vodafone, alleen of in samenwerking met anderen", zo meldt financieel persbureau Bloomberg.

Dinsdag bracht de Financial Times het gerucht dat beide Amerikaanse telecombedrijven Vodafone zouden willen overnemen, waarbij Verizon dan de 45 procents aandeel van Vodafone in de joint-venture Verizon Wireless zou overnemen en AT&T alle niet-Amerikaanse activiteiten van Vodafone. Het totaalbedrag van die overname zou dan op 245 miljard dollar komen.

Verizon wil wel Vodafone uitkopen

Verizon zou nog wel belangstelling hebben voor het deel van Vodafone in Verizon Wireless. Analist Ottavio Adorisio van Societe Generale in Londen zegt tegen Bloomberg dat dat al tien jaar het doel van Verizon is en dat dat doel nog steeds blijft staan. Maar er is geen bod, zegt hij. Volgens analisten is het deel van Vodafone in Verizon Wirelss 115 miljard dollar waard.

Leuk detail is overigens dat in 2004 Vodafone juist op het overnamepad was en AT&T Wireless wilde kopen. Dat mislukte doordat concurrent Congular won met een bod van 40,5 miljard dollar. Vervolgens kwam de Financial Times in 2007 met het gerucht dat Vodafone het hele Verizon zou willen overnemen voor 160 miljard dollar. Dat werd door de Britten ontkent en daar is niets meer van vernomen.