De bedrijven geloven dat virtualisatie de sleutel kan zijn om onderscheid aan te brengen tussen persoonlijke en zakelijke data. Dit voorkomt ook dat werknemers met twee verschillende telefoons rond moeten lopen en vermijdt het probleem dat bedrijven hebben met het aansluiten van privételefoons op hun eigen netwerkomgeving.

De technologie lijkt veel op die van een server- of desktop hypervisor. De persoonlijke e-mail en applicaties van iemand zullen native op de telefoon draaien, en een gast besturingssysteem bevat de zakelijke data. De apparaten zullen twee telefoonnummers krijgen.

Tablets

VMware's Mobile Virtualization Platform stamt uit 2008 en komt voort uit de overname van het bedrijf Trango, dat hypervisors bouwde voor mobiele telefoons. "Het end user computingmodel verandert dramatisch", zegt Srinivas Krishnamurti, senior director of mobile technology bij VMware tegen Networkworld. "Als we met cio's overleggen, dan dragen ze telkens aan dat het moeilijk is om om te gaan met diversiteit en dat het problematisch is om te bepalen op welke manier werknemers het best ondersteund kunnen worden."

De samenwerking met LG moet in 2011 leiden tot gevirtualiseerde Android-toestellen. Hoewel VMware het enkel over smartphones heeft, zou het ook goed mogelijk zijn om de techniek toe te passen op de verschillende Android-tablets die in omloop zijn.