Vodafone introduceert op 15 april een nieuw reisabonnement bedoeld voor klanten die veelvuldig in het buitenland zitten. Het Red Plus-abonnement richt zich specifiek op consumenten en biedt onbeperkt bellen, sms'en en 1GB data aan voor een vast bedrag per maand.

Dat geld zowel in binnen- als buitenland, een unicum voor een consumentenabonnement van een Nederlandse provider. Zakelijk was dit al langer mogelijk.

Europa, Australië en Nieuw-Zeeland

Vodafone verkoopt sinds begin deze maand deze abonnementen met onbeperkt bellen en sms'en aan. Het afschaffen van extra roamingkosten geldt net als bij dat zakelijke abonnement voor de 43 zogenaamde voordeellanden van Vodafone.

Deze lijst omvat praktisch heel Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Voor het Red Plus-abonnement moeten klanten maandelijks een bedrag van 72 euro (sim-only) of 82 euro (met toestel uit categorie B, onder meer de iPhone 4 en de Samsung Galaxy S III Mini) betalen. Het abonnement is vanaf 15 april online en in de Vodafone- en BelCompany-winkels beschikbaar.

Buiten de bundel

Vodafone maakt bij zijn jaarcijfers over 2012 bekend minder inkomsten 'buiten de bundel' te hebben gehaald. Dit was jarenlang een enorme bron van inkomsten aangezien de tarieven voor meer bellen, sms'en en mobiel internet bovenop het abonnement aanzienlijk duurder is. Tegenwoordig houden verschillende belstatus-apps de klant actief op de hoogte van hun belgedrag.