Vanaf vrijdag verkoopt T-Mobile via de eigen website en bij iPad-verkooppunten microsims met 2,50 euro tegoed. Klanten kunnen dan zonder bundel aan te schaffen direct online. De kosten daarvoor liggen op 20 eurocent per gedownloade megabyte (MB).

Online opwaarderen

Klanten kunnen die microsim via de site van T-Mobile ook opwaarderen met databundels. Een tegoed van 200 MB (het Plus-abonnement) kost 9,95 euro, terwijl voor 2 GB (het Maximaal abonnement) 29,95 euro neergelegd moet worden. Het datategoed is slechts 30 dagen geldig. Na het aflopen van de maandbundel kunnen klanten zelf beslissen of ze nog een maand willen.

De beloofde internetsnelheden van de iPad-microsim zijn hoger dan die bij de iPhone. T-Mobile biedt 3,6 Mbps down- en 786 Kbps uploadsnelheid voor de iPad. Voor de iPhone 4 is dat respectievelijk 2048 en 384 Kbps. Internetgebruik wordt per sessie gemeten en afgerond naar boven op 200 KB of een veelvoud daarvan.

Vodafone biedt twee iPad-bundels aan, die per maand opzegbaar zijn. Een abonnement met een datavolume van 500 MB kost iedere maand 20 euro, een van 2GB kost 30 euro. Wie meer gebruikt zal niet worden aangeslagen, maar merkt dat de snelheid wordt teruggeschroefd naar 128 Kbps downloadsnelheid en 64 Kbps upload.

KPN microsim

KPN biedt ook microsimkaarten aan, die volgens bezoekers van iPhoneclub.nl te bestellen zijn voor 17 euro. Met de microsimkaart kan voor alle bestaande abonnementsvormen en belbundels van KPN gekozen worden.

KPN schrijft dat de microsimkaart verkrijgbaar is "voor de iPad 3G en iPhone 4 van Apple". Volgens KPN is deze simkaart uitwisselbaar tussen de iPad en de iPhone 4.

Apple heeft eerder zelf duidelijk gemaakt dat de simkaart van de iPhone 4 niet bruikbaar is in de iPad.

Bij de microsim van KPN krijgt de klant wel een adapter zodat de microsim ook gebruikt kan worden als een gewone sim-kaart.

20 euro per maand

KPN laat via een woordvoerder weten dat KPN voor de iPad en andere apparaten met een sim-ingang een 'instapmodel' met 500 MB voor 20 euro per maand (tijdelijk 15 euro p/m) aanbiedt.

Het duurdere 'KPN Mobiel Internet Comfort Sim Only' is sneller (14,4 Mbps in plaats van 7,2 Mbps) dan het instapmodel. Ook is de datalimiet hoger: 1 GB. Kosten: 40 euro (tijdelijk 20 euro).

Bij beide abonnementen geldt: boven de limiet internetten kost 18 eurocent per MB. Ook geven de bundels toegang tot de hotspots van KPN.

KPN voert een andere prijsbeleid via dochter Hi. Bij het 'Hi Vandaag Online Tablet' abonnement betaal je maandelijks 2,50 euro, en kan je voor een aanvullende 2,50 euro een dag lang internetten tot een limiet van 50MB. Ga je over de 50MB heen, dan betaal je 5 eurocent per extra MB.

Update: Meer details over abonnementen KPN.

Update 2: KPN-microsim uitwisselbaar tussen iPad en iPhone 4.