Verschillende media melden dat Apple en Vodafone dichtbij een overeenkomst zijn over een Europese introductie van de Iphone. Zo verklaart onder andere investeringsbank Credit Suisse dat Vodafone mogelijk de enige Europese provider wordt die de Iphone gaat aanbieden.

Volgens de investeringsbank zou Vodafone een goede keus zijn voor Apple, omdat de provider in de meeste Europese markten actief is. De belangrijkste concurrent lijkt Deutsche Telekom te zijn, dat ook in veel landen actief is, onder andere met T-mobile.

In de Verenigde Staten sloot Apple een exclusieve overeenkomst met provider AT&T voor vijf jaar. Consultant Mike Grant van onderzoeksbureau Analysys verklaart tegenover Silicon.com dat Vodafone met name een goede keus is voor Apple als de Iphone geschikt gemaakt wordt voor 3G-verbindingen. De Iphone ondersteunt nu alleen nog 2G en dat kan volgens Grant een breekpunt zijn in de onderhandelingen.

Bronnen melden tegenover Bright.nl dat er andere heikele punten zijn. Zo wil Apple vasthouden aan de verkoopprijs, die rond de 500 euro zou liggen, terwijl Vodafone speling wil om subsidies te geven bij abonnementen. Bovendien zou Apple een gegarandeerde afname van Iphones willen en zou Vodafone hier niet toe bereid zijn.

Vodafone-woordvoerder André van der Elsen wilde niet ingaan op een mogelijke deal. "Wij geven geen commentaar", aldus Van der Elsen.