Vanaf vandaag kunnen Vodafone-klanten op een beperkt aantal mobiele telefoons ook tv kijken met een aparte applicatie. Voorheen moesten gebruikers daarvoor naar 'Vodafone live' surfen. De client biedt een verbeterde tv-ervaring, zoals makkelijk switchen tussen live tv en video on demand, een elektronische programmagids en automatische programmaherinneringen.

Met alle mogelijkheden loopt de applicatie zelfs vooruit op de mogelijkheden van kabeltelevisie, stelt Harry Odenhoven, directeur Online Service Unit van Vodafone, in een persbericht.

Wisselend succes

Tot zover is de applicatie alleen beschikbaar voor abonnees met een Nokia 6214/Weldon, Nokia N95 8GB, SonyEricsson c902 Alona of een SonyEricsson W910. Ondersteuning voor meer toestellen volgt. Mobiel tv-kijken bij Vodafone kost 5 euro per maand voor 10 zenders. De tv applicatie is te downloaden vanaf het Vodafone live portaal.

Vodafone experimenteert al en paar jaar met mobiele tv en introduceerde vorig jaar mobiele tv voor een vast bedrag per maand. KPN volgde dit jaar met veel bombarie met Mobiel TV gebaseerd op DVB-H uitzendtechnologie. Sinds augustus dit jaar biedt ook T-Mobile mobiele tv-diensten aan.

Van mobiele tv wordt al jaren geroepen dat het op het punt staat door te breken, maar ondanks het nu wijdverbreide aanbod is het succes wisselend. Begin september maakte KPN bekend dat het 10.000 mobiele tv abonnees had. Het is niet bekend hoeveel tv-kijkers Vodafone Nederland heeft. Het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.