Vanochtend was de grote storing bij Vodafone nog niet verholpen. Het netwerk hapert, waardoor verbindingen niet of pas na enkele keren tot stand komen. Sms'jes belanden in een wachtrij en worden met vertraging verstuurd, meldt Vodafone aan het ANP.

Gisteren aan het begin van de middag viel één van de vier signaling gateways van het netwerk uit, met grote gevolgen. In het hele land hadden veel klanten last van de storing, die bellen, sms'en en mobiel internet onmogelijk maakte. Onduidelijk was hoeveel abonnees zijn getroffen, maar de chaos was behoorlijk.

Trams rijden niet

Sinds gistermiddag rijden de trams in Utrecht niet meer, omdat de verbinding met de verkeerscentrale over het Vodafone-netwerk loopt. Ook vanmorgen reden de Connexxion-trams nog niet, tot grote woede van reizigers.

Op Twitter luchten veel verontwaardigde abonnees hun hart. Veel gedupeerden nemen het Vodafone kwalijk dat er met geen woord over de storing wordt gerept op de site van het bedrijf. De site lag gisteren het grootste deel van de dag overigens plat.

Betere melding

Update 12.42 uur: Vodafone meldt dat er steeds minder storingen zijn bij de verbindingen in het netwerk. De gigantische 'datafile' die zich heeft opgebouwd lost langzaam op. Waarom precies de gateway uitviel is nog niet bekend.

Vodafone heeft de kritiek over de communicatie ter harte genomen en heeft nu een melding over de storing op de homepage gezet, vertelt de woordvoerder. De site zelf ligt er echter nog op het moment van schrijven wederom plat.