Het nieuwe aanbod geldt in 16 Europese landen, meldt Vodafone Nederland maandagochtend. Vodafone-klanten kunnen straks voor 2 euro per dag of 5 euro per maand respectievelijk tot 35 megabyte (MB) of 1 gigabyte (GB) uit hun binnenlandse databundel gebruiken. Voor prepaid is er een dagbundel van 2 euro voor 20 MB.

16 landen

Het verbruiken van nationaal datategoed in het buitenland geldt voor: België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In die 16 landen vindt volgens Vodafone al 80 procent van het internationale dataverkeer van zijn klanten plaats.

Het internationale mobiele dataverbruik van Vodafone-klanten is het afgelopen jaar verdubbeld. De mobiele operator geeft nu ook online inzicht en controle over het dataverbruik. Vodafone rekende tot nu toe tussen de 1,50 en 8,95 euro per MB voor internet op de mobiel in het buitenland.

iPhone-abonnementen T-Mobile

T-Mobile heeft maandagochtend ook een nieuw aanbod voor mobiel internet bekendgemaakt, maar daarbij gaat het om data-abonnementen op laptops. T-Mobile verdubbelt vanaf 13 december de maximale downloadsnelheden van zijn drie laptopabonnementen; naar 3,6 megabit per seconde (Mb/s), 7,2 Mb/s en 14,4 Mb/s. De prijzen blijven hetzelfde.

Verder maakt T-Mobile bekend dat zijn zogeheten iPlan-abonnementen vanaf 6 december ook te verkrijgen zijn in combinatie met ieder willekeurig toestel. Tot nu toe waren deze data-abonnementen alleen beschikbaar voor iPhone-klanten. Met het iPlan-abonnement betalen klanten per seconde met een minimum van één minuut.