De Blackberry Storm heeft een scherm met een aanraakfunctie, maar om een link of applicatie op de Storm te activeren dient er op het scherm 'geklikt' te worden. Het display wisselt automatisch van verticale naar horizontale modus zodra het toestel gekanteld wordt. Bovendien verschijnt er dan ook een qwerty toetsenbord op het scherm.

Naast zakelijke ook consumentenmarkt

Fabrikant RIM richtte zich met eerdere Blackberry-handsets vooral op zakelijke gebruikers, maar met de Blackberry Storm wordt ook de consumentenmarkt aangeboord. Naast het klikbare scherm beschikt de Storm over een 3,2 megapixel (video) camera met flits, en een muziekspeler. Het toestel beschikt eveneens over het grootste scherm ooit voor een Blackberry, met een resolutie van 480 bij 360 pixels en een diameter van 3,25 inch. Met slechts 1 Gb aan intern geheugen heeft de Storm een redelijk beperkte opslagcapaciteit, maar deze kan tot aan 16 GB worden uitgebreid met een micro SD kaartje.

Sociale netwerken

Vodafone laat in een persbericht weten: "De BlackBerry Storm is ideaal voor gebruikers van Facebook, MySpace en YouTube. Fans van Flickr zullen erg blij zijn om te merken hoe snel en makkelijk ze hun foto's kunnen uploaden, seconden nadat deze zijn genomen."

Dit betekent niet dat de zakelijke functies van de Storm het veld hebben moeten ruimen voor de nieuwe snufjes. Het toestel beschikt nog steeds over alle functionaliteiten die kenmerkend zijn voor de Blackberry handsets van RIM: wi-fi, emailen, een gps-ontvanger, surfen op het net via een mobiele breedbandverbinding, evenals sms en mms versturen.

Vóór de feestdagen

Vodafone kan nog geen exacte datum geven waarop de Blackberry Storm in Nederland in de winkels ligt, maar een perswoordvoerder belooft dat consumenten het toestel 'ruim voor de feestdagen' mag verwachten. Ook over de prijs van de Storm kan Vodafone nog geen details verschaffen.

Speculaties

In februari en mei van dit jaar deden er al geruchten de ronde dat RIM in de nabije toekomst een Blackberry ging introduceren, maar in mei gaf het bedrijf nog aan dat de meeste zakelijke gebruikers de voorkeur gaven aan een fysiek toetsenbord.