De doorlooptijd van de iPhone 6 is veel langer dan elk ander toestel dat Apple in de markt heeft gezet. Tot nu toe was het gebruikelijk dat na de marktintroductie van een nieuwe iPhone, de grote hausse in aankopen al na enige maanden ging liggen. Dat is nu niet het geval. En dat zal ook voorlopig niet gebeuren.

Analisten van Citi Research hebben becijferd dat tot nu toe slechts 20 procent van de bestaande klanten van Apple hun smartphone hebben ingeruild voor de iPhone 6. Dat betekent dus dat de grootste groep kopers van de nieuwste smartphone van Apple nog niet eerder een iPhone heeft gehad, concludeert Business Insider aan de hand van het analistenrapport. Vooral in de Verenigde Staten en China is dat het geval. Van die nieuwelingen heeft zo'n 50 procent zijn oude (Android)-smartphone ingeruild voor het nieuwste modelletje uit Cupertino.

Zie hier de verkoopcijfers en installed base voor de iPhone:

Wat betekent dat? Je zou de suggestie kunnen doen dat iPhone-gebruikers het wel goed vinden zo en een overstap naar de iPhone 6 (Plus) niet waardevol genoeg vinden. Maar Citi Group doet een andere suggestie: de huidige iPhone-gebruiker gaat die overstap nog wel maken, want het is uit het verleden gebleken dat het aantal overstappers naar Android binnen de fanboisbase te verwaarlozen is. Per kwartaal koopt ongeveer 12 procent van iPhone-bezitters een nieuw Apple-model.

Of wacht iedereen op de komende iPhone 6s?