Dit stellen althans Britse wetenschappers in een nieuw rapport over de gevaren van het gebruik van mobiele telefonie. De studie, gepubliceerd door de National Radiological Protection Board, is een vervolg van een soortgelijk onderzoek vier jaar geleden.

Nog altijd is er geen hard bewijs voor de gevaren van het gebruik van mobieltjes, maar de onderzoekers raden aan het zekere voor het onzekere te nemen. Dit geldt met name voor kinderen. Zolang het niet strikt noodzakelijk is, zouden zij eigenlijk geen mobieltje moeten gebruiken.

Meer dan volwassen zijn kinderen immers gevoelig voor blootstelling aan de straling die afkomstig is van mobieltjes, zo luidt de redenatie. Sinds de vorige studie is het gebruik van mobiele telefoons flink toegenomen. In Engeland groeide het aantal mobieltjes dat in gebruik is van 4,5 miljoen in 1995, naar 25 miljoen in 2000 tot 50 miljoen nu. Verder is ook het percentage kinderen dat een mobieltje gebruikt significant toegenomen. Van de groep tussen zeven en tien jaar is dat momenteel een kwart.

Tot slot wijzen de onderzoekers ook op de straling die het gevolg is van het gebruik van draadloze wifi-netwerken, Bluetooth en rfid. Dergelijke technologie├źn blijven een punt van zorg, aldus de studie.