De populaire mobiele berichtendienst WhatsApp is vanmiddag voor veel Nederlanders onbereikbaar. De problemen zijn rond 14.30 uur begonnen. Daarmee is het ontvangen en verzenden van berichten op alle mobiele platformen onmogelijk. WhatsApp telt volgens de laatste cijfers wereldwijd 465 miljoen accounts.

Op de website AlleStoringen.nl stromen de meldingen binnen. De teller staat op dit moment op ruim 1300. Ook op social media zoals microblog Twitter maken veel mensen melding van de storing.

Dagrecord

Het is onduidelijk of de berichtendienst er volledig uitligt. Vanmorgen meldde WhatsApp nog dat het de mijlpaal van 64 miljard verwerkte berichten op één dag heeft bereikt.

Het nieuwe dagrecord van WhatsApp komt na nog geen anderhalve maand nadat Facebook aankondigde de berichtendienst te willen kopen voor 19 miljard dollar. Dit was voor veel mensen reden om over te stappen op alternatieven zoals Telegram.

Update 15.27 uur: De duur van storing valt behoorlijk mee. Na ongeveer een uur is de dienst voor veel gebruikers weer operationeel.