Het mobiele besturingssysteem, Windows 10 Mobile krijgt vandaag z’n laatste beveiligingsupdate. Hiermee wordt de allerlaatste ondersteuningsfase van het besturingssysteem ingeluid. Microsoft stopte in 2017 al de ondersteuning van het OS. Windows Mobile-goeroe Joe Belfiore maakte toen bekend dat het besturingssysteem geen nieuwe features meer zou krijgen en dat er geen hard-en software meer zal worden gemaakt voor het OS.

Microsoft liet eerder al weten dat gebruikers gerust over konden stappen naar een ander besturingssysteem. Het bedrijf werkt nog wel aan een Surface Phone, maar deze zal Android draaien.

Ook de Office Apps voor Windows 10 Mobile zullen geen feature updates meer krijgen. Microsoft zegt deze versie van Office nog te voorzien van beveiligingsupdates tot 12 januari 2021.

Toch is het niet een en al kommer en kwel. Ontwikkelaar Gustave Monce heeft het voor elkaar gekregen de volledige ARM-versie van Windows 10 draaiende te krijgen op een Windows Phone/Mobile-toestel. Hierdoor wordt de levensduur van het toestel verlengd. Meer informatie daarover kan hier worden gevonden.