Dat blijkt volgens techblog This Is My Next uit filmpjes die Microsoft afgelopen week heeft gepubliceerd rondom zijn Build-ontwikkelaarscongres. In de filmpjes zijn meerdere verwijzingen naar telefonie te zien. Daaronder ook een live tile in de Metro-interface genaamd 'gemiste oproepen' op het nieuwe thuisscherm van Windows 8.

In adresboek

Ook is in de promo-filmpjes een scherm te zien met contactinformatie waarbij ook telefoonopties als sms'en en 'bel mobiele telefoon' zijn te zien. Sms komt ook voorbij in een demonstratie van de berichtenapplicatie in Windows 8. Mogelijk gaat het om een uitbreiding van de bestaande sms-functie in Windows Live. Een andere theorie is dat Microsoft al een voorschot neemt op de integratie van Skype.

De manier waarop Windows 8 zou samenwerken met mobiele telefoons is nog niet duidelijk. Wellicht is het mogelijk een Windows Phone-toestel te koppelen waarna telefoongesprekken zijn te voeren en sms'jes zijn te versturen met het Windows 8-apparaat. Ook is het mogelijk dat Windows 8 via de cloud notificaties vanaf Windows-toestellen doorgeeft aan dezelfde gebruiker als hij is ingelogd op een Windows-pc.

Skype-app

Directe verwijzingen naar Skype, dat door Microsoft wordt overgenomen, zijn er nog niet te vinden in het promotiemateriaal van Windows 8. Verder werkt Skype nog aan een app voor Windows Phone 7.

De reguliere Skype-client voor Windows 7 moet wel gewoon werken op Windows 8 zodra dat uit is. Die pc-software is dan wel - net zoals alle huidige Windows-applicaties - beperkt tot de desktop-interface. Die traditionele Windows-omgeving draait in Windows 8 binnen een app, wat valt te starten via de Metro-interface. Echte Metro-apps vereisen extra ontwikkelwerk.