De Britse Microsoft-manager Phil Moore zegt dat Windows Mobile 7 "is uitgesteld naar het eind van volgend jaar", meldt het Britse Mobile News. Versie 7 van Windows Mobile krijgt volgens Moore "meer flexibiliteit" en een "makkelijkere touch-interface". Moore deed deze uitspraken vorige week tijdens een conferentie in Londen.

Eerder waren er geruchten dat versie 7 vrij snel zou volgen op de nu net uitgebrachte versie 6.5. Die langverwachte update lijkt echter niet het gehoopte succes te brengen. Naast de iPhone is ook smartphonebesturingssysteem Android een grote concurrent.

Inhaalslag

Microsoft-manager Phil Moore erkent dat Microsoft een inhaalslag moet maken ten opzichte van Apple's iPhone. "Het klopt dat we hebben zitten slapen." Bij de introductie hoonde Microsoft-baas Steve Ballmer de iPhone nog weg, omdat hij het toestel te duur vond. Volgens Moore had Apple bij het ontwerp van de iPhone het voordeel dat het helemaal met een schone lei kon beginnen op mobiel gebied. "Die luxe hadden wij niet."

In maart meer nieuws

Microsoft heeft in september al bevestigd dat er een team van duizend ontwikkelaars werkt aan Windows Mobile 7. Een belangrijk onderdeel in het nieuwe mobiele OS wordt aansluiting op sociale netwerken. Veel telefoonfabrikanten hebben op dat gebied dit jaar al veel nieuwe functies toegevoegd aan hun eigen software. Die draait dan als applicatie bovenop een besturingssysteem als Windows Mobile, Android, of Symbian.

Tijdens een conferentie in maart zal Microsoft meer bekendmaken over Windows Mobile 7. Begin oktober lanceerde Microsoft versie 6.5 van zijn mobiele besturingsysteem.