Belfiore besloot vorig jaar een jaartje de wereld rond te reizen en is inmiddels al een paar maanden niet in Amerika te vinden. gisteren twitterde de corporate vice president vanuit Japan en oplettende lezers merkten op dat Belfiore de tweet verstuurde vanaf een iPhone.

Niet iedereen was blij met deze tweet. Hoewel Belfiore de tweet vooral de wereld in had gestuurd om z'n nieuwe kapsel te tonen, reageerden veel Windows (phone/mobile) fans verbolgen op het idee dat de grote Windows-smartphone goeroe apparatuur van de concurrent gebruikt.

Naast de berichten van teleurgestelde Microsoft-aanhangers kreeg Belfiore ook de nodige sneren toegespeeld. Mensen die klagen over het tekort aan apps en ontoereikende software van de Lumia-toestellen. De goeroe had blijkbaar de foto in de tweet gemaakt met een normale camera en met 3rd party-software naar z'n iPhone gestuurd. Iets wat niet mogelijk zou zijn geweest op de toestellen van Microsoft.

Verklaring

Na enkele uren vond Belfiore het handig om het een en ander te verklaren en meldt dat hij de iPhone gebruikt om te kijken waar concurrenten op dit moment aan werken. Niet alleen werkt de corporate vice president met een iPhone. Ook gebruikt Belfiore zo nu en dan een Android-toestel.

"Het is erg belangrijk voor mij om produkten als de iPhone en Android-smartphones te gebruiken. Deze worden regelmatig gebruikt door pc-gebruikers wereldwijd." Belfiore meldt verder ook dat hij tijdens z'n vakantie ook met Macbooks en concurrerende diensten aan de slag is gegaan. Google Maps, Spotify, Periscope etc.

Hij sluit overigens z'n betoog wel af met "I love my Surface Book!"