Tijdens de presentatie onthulde Microsoft-ceo Steve Ballmer maar liefst tien Windows Phone 7-toestellen en kondigde hij het nieuwe besturingssysteem aan voor dertig verschillende landen. Voor het einde van 2010 zullen deze landen over de WP7-smartphones moeten beschikken. Welke toestellen er op 21 oktober precies in Nederland verschijnen is momenteel nog onduidelijk.

Microsoft heeft speciale Windows Phone 7-smartphones van Dell, HTC, LG en Samsung klaarliggen. Volgens Ballmer betreft het hier slechts de eerste golf telefoons want Microsoft heeft ook nog een aantal toestellen gepland voor een release in 2011. Voor Europa zijn momenteel de HTC HD7, HTC7 Mozart, Samsung Omnia 7, LG Optimus 7 en de HTC7 Trophy aangekondigd.

Keuzevrijheid

“Al deze verschillende telefoons geven de gebruiker een enorme keuzevrijheid”, zegt Ballmer tijdens de presentatie. “Iemand kan kiezen welk scherm, toetsenbord of formaat hij het prettigst vindt." Nederland zal het in eerste instantie nog met een internationale versie van WP7 moeten doen waardoor onder meer de Marketplace en Xbox Live-ondersteuning niet direct beschikbaar zullen zijn.

HTC heeft laten weten dat de HTC7 Trophy vanaf 21 oktober verkrijgbaar zal zijn in Nederland voor een adviesprijs van 499 euro, zonder abonnement. Welke providers de Windows Phone 7-telefoons in Nederland zullen gaan leveren blijft nog even onduidelijk.

Bron: Gadget.nl