Op Microsoft-fora zijn klachten te lezen over het excessieve 3g-dataverbruik van Windows Phone 7, schrijft Engadget. Ook WinSuperSite bevestigt het euvel. Het hoge 3g-dataverbruik ligt niet alleen aan het automatisch updaten van de 'live tiles' met nieuwe updates op het thuisscherm, maar vooral aan het continue gebruik van 3G-data, ook wanneer dat niet nodig is. Zelfs als er een connectie is met een Wifi-netwerk, kiest WP7 toch voor 3G, zo luiden de klachten. Microsoft fixt het probleem mogelijk in de aanstaande eerste update van het systeem rond februari.

Meer problemen

Microsoft lanceerde Windows Phone 7 in oktober in Europa. In Nederland zijn nu drie toestellen met het systeem te koop. De start van WP7 verliep verre van vlekkeloos. In november bleek dat Windows Phone 7 ervoor zorgt dat microSD-kaarten na gebruik in een WP7-toestel niet meer bruikbaar zijn in andere apparatuur. Ook kan WP7 niet overweg met verborgen wifi-netwerken.

Microsoft-ceo Steve Ballmer kondigde afgelopen week tijdens de CES-beurs in Las Vegas aan dat Windows Phone 7 binnen enkele weken zijn eerste grote update krijgt. Een van de nieuwe functies is het knippen-en-plakken van tekst.