Windows Phone 7 zou het meest grondig geteste mobiele platform zijn dat Microsoft ooit heeft uitgebracht, aldus Terry Myerson, vice president van het Windows Phone Engineering team. “We lieten bijna duizend apparaten dagelijks automatisch testdraaien”, schrijft hij. Daarnaast werd de software bekeken door duizenden ontwikkelaars en early adopters.

Succes op de lange termijn

De grootste verandering sinds de Technical Preview in juli is de integratie van Facebook. Myerson vertelt dat de testers hun contacten graag wat beter konden filteren, en dus is dat aangepast. Hij is alvast enthousiast: “Dit is een van de meest ongelooflijke ontwikkelprocessen waar ik ooit deel van heb uitgemaakt. De mijlpaal van vandaag is niet alleen spannend vanwege wat we later dit jaar aan klanten gaan leveren, maar het zet de toon voor succes op de lange termijn in de mobiele markt. Dit is nog maar het begin.”

Fabrikanten

Vanaf nu kunnen fabrikanten Windows Phone 7 op hun telefoons gaan zetten, zodat de apparaten voor de feestdagen in de winkel zullen liggen. In juli noemde Microsoft al een aantal fabrikanten die telefoons met het nieuwe besturingssysteem gaan maken: Asus, HTC, LG, Samsung en Dell.

In Nederland kunnen we de toestellen met Windows Phone 7 vanaf april verwachten.

Microsoft hoopt met het nieuwe mobiele besturingssysteem veel van het verloren marktaandeel terug te winnen. Mobiel ligt Microsoft inmiddels mijlen ver achter op de iPhone en Android.

Bron: Techworld.nl